tirsdag den 13. september 2011

Nok de bedste auberginer


For et stykke tid siden så jeg de her lækre auberginer hos Lise fra Det skal smage af noget. Jeg besluttede ret hurtigt, at dem skulle jeg bestemt også prøve, og nu er jeg så endelig nået dertil hvor jeg faktisk har fået dem lavet. Der er nogengange ret lang behandlingstid i mit køkken.

Fyldet ovenpå auberginerne er udelukkende baseret på hvilke rester jeg lige havde i køleskabet. Altså blev det til en feta og skyr, begge fra Løgismose, som jeg rørte sammen med tomater, forårsløg, salt og peber, herefter pyntede jeg med ristede mandler. 

Selve fremgangsmåden var den samme som Lises. Altså blev auberginen ridset og penslet med olie og og krydret med lidt timian. Herefter kom de i ovnen på 200 grader (varmluft) i ca. 40 min.

Lige da de kom ud af ovnen var jeg lidt skeptisk, for de så godt nok lettere brændte og ikke så spændende ud. Men så kom fyldet på og jeg syntes faktisk de så okay ud. Jeg havde derfor ikke de store forventninger da jeg satte tænderne i den første bid, men mine tanker blev gjort til skamme. Det var nok den mest perfekte aubergine jeg nogensinde har fået. Hver eneste bid var en ren fornøjelse, med den bløde aubergine og fyldet som var smeltede ned i den. Jeg kunne have spist mange flere, end den halve jeg fik.

Som auberginerne fremstår på billedet giver de et kalorieindhold på 298 kcal, så sammen med et stykke kylling kan sådan en halv blive et perfekt aftensmåltid. Da vi lavede dem valgte vi dog at gå en lidt anden vej, vi syntes vi trængte til lidt forkælelse så de blev nydt sammen med en lækker rød bøf og lidt ovnkartofler. 

2 kommentarer:

  1. Jøsses, hvor ser det godt ud Kathrine! Det skal jeg helt sikkert lave snart :)

    SvarSlet
  2. Tak Ditte. Jeg kan virkelig kun anbefale dig at snart få dem afprøvet, du vil ikke fortryde det :D

    SvarSlet