torsdag den 8. september 2011

Nødde crunch

Når det kommer til min morgenmad er jeg et ret stort vanemenneske. Jeg har i en længere periode startet morgenen med skyr, mandler og lidt frugt. Efterhånden blev det dog lidt kedeligt - primært pga. mandlerne. Så da jeg en dag stødte på den her Nødde Crunch var jeg overbevidst om at den skulle jeg prøve.

Det er mandler, hasselnødder, cashewnødder og hørfrø ristet sammen med lidt kanel og sukker. Faktisk skulle det ristet med sukkererstatningen, sukrin. Men så blev jeg nærrig, ikke om jeg vil give 80 kr. for 500 gram sukrin. Så hellere bruge lidt mindre alm. sukker.

Når hele massen er ristet og sukkeret er smeltet, så fordeles massen på et stykke bagepapir og køler ned. Herefter hældes det i en fin bøtte og så er det klar til at blive spist.

Til den her portion har jeg anvendt
88 gram mandler
50 gram cashewnødder
62 gram Hasselnøddet
82 gram hørfrø
10 gram kanel
25 gram brun farin

Når jeg laver mad, så har jeg en ide om hvor mange gram jeg ca. vil bruge og så hælder jeg bare op på vægten til jeg er der omkring. Derfor er tallene lidt mærkelige.

I hele portionen er der 1670 kcal, så det er selvfølgelig ikke noget man bare skal spise løs af. Men jeg spiser ca. 20 gram på min morgenmad og så får jeg en masse dejlige fedtstoffer som hjælper min krop med at blive mæt.

Næste gang jeg laver sådan en portion, for der bliver helt klart en næste gang. Så vil jeg nok undvære sukker og bare riste nødderne og tilsætte godt med kanel. Jeg er stor fan af kanel, jeg elsker den fine duft der står op fra min morgenmad.

En anden ændring, som nok også er den mest logiske fremgang, er at jeg vil tilsætte hørfrøene til panden noget senere end nødderne. De har fået lidt for meget i min portion, ikke at det smager dårligt, men det kunne bare godt smage lidt bedre.

3 kommentarer:

 1. Dejlige billeder :-)

  Her i huset laver gemalen ind imellem müsli (men mest når han har glemt at købe det), mens jeg altid spiser tykmælk eller yoghurt med frisk frugt oven på.

  SvarSlet
 2. Piskeriset: Tak for rosen.

  Jeg er også ret stor fan af frugt på yougurten, men jeg må desværre ikke spise så meget frugt, så nødde crunchen er perfekt sammen med lidt frugt.

  SvarSlet
 3. Jeg elsker også nøddemiks, og dit ser virkelig godt ud.
  /SS

  SvarSlet