mandag den 26. september 2011

En lille æble snack

Nogengange når jeg er lidt kagelysten, så laver jeg den her lille snack. Det er meget simpelt et æble pr. person, som jeg skære i både og så i ovnen sammen med en del kanel. Når det har fået ca. 10 min ved 200 grader, så putter jeg lige mandler på og giver det 10 min. mere. Herefter serveres det sammen med skyr.

Et måltid med kulhydrat fra æblet (med et lavt GI indhold), protein fra skyren og fedt fra mandlerne. Så det er faktisk en ret fin kombination. Jeg bruger skyr fra Løgismose, som jeg synes smager skønt alene og når den spises sammen med det syrlige æble behøves der altså ikke sukker. Men hvis man vil have sukker kan man jo evt. bruge sød eller sukrin. 

Portionen jeg spiste i går indeholdte 112 kcal, så den passer perfekt som mellemmåltid. Jeg prøver på at holde mine mellemmåltider på ca. 100 kcal, så det lever det jo fint op til.

Eneste negative ting ved retten er, at mandlerne nemt bliver lidt bløde. Men jeg kan godt lide, at de er en del af retten og ikke først tilsættes bagefter. Det kan dog anbefales, hvis man ikke er så meget til bløde mandler.

4 kommentarer:

 1. Det laver jeg også ofte - især her i æblesæsonen. Jeg tilsætter dog ikke mandler og så laver jeg det i mikroovnen - så tager det ikke mere end et par minutter ;) Og så tilsætter jeg rigeligt sødemiddel, da jeg er en "sukker"gris :D

  SvarSlet
 2. Jeg synes det lyder som et meget godt alternativ, som jeg ikke lige selv tænkt så meget over. Det må prøves af!

  SvarSlet
 3. Den laver jeg også ofte! Den er bare god og lækker til få kcal :) Dog laver jeg den uden mandler, men det er nu bare fordi, at jeg ikke er mandelfan :)

  SvarSlet
 4. Xenia: Smart med microovnen. Jeg er bare et af de (nok få) mennesker som ikke ejer sådan en. Men ellers havde jeg da bestemt brugt den fremgangsmåde næste gang.

  Linn: Det synes jeg bestemt du skal :D

  Janne: Jeg var heller ikke mandelfan, men nu har jeg lært at spise dem - og har nok et ret stort forbrug. Haha.

  SvarSlet