onsdag den 14. september 2011

Kyllingekødboller med spidskål

Jeg er som udgangspunkt ikke så glad for kogt kød, men efter flere gange at have hørt folk snakke om kyllingekødboller, så tog jeg chancen. Heldigt for det, for det smagte faktisk slet ikke dårligt og var meget langt fra mine minder om kogte kødboller i boller i karry. 

Eftersom kyllingekød ikke rigtigt smager af noget, så sørgede jeg for at smide godt med smag i form af rødløg, forårsløg, hvidløg, chili og lidt citron. Jeg synes det gav en fin, lidt spicy, smag. 

Kyllingekødboller
1 pk. hakket kyllingekød
1 forårsløg (10 gram)
3 spsk. havregryn (23 gram)
1 æg (49 gram)
0,5 rødløg (22 gram)
3 fed hvidløg (12 gram)
Citronsaft (5 gram)
Tørret chili
Salt
Peber

Til stegningen: 26 gram flydende becel.

Det hele mikses sammen og stilles på køl i ca. 1 time, så farsen har god mulighed for at sætte sig. Herefter formes farsen til små kødboller, som koges og herefter steges på panden, så de får en lidt crispy skal. 

Jeg har altid lært, at når man koger kødboller så stiger de til vejrs når de er kogte. Det skal så lige siges, at jeg kun har kogt kødboller en gang før. Nemlig da jeg var til eksamen i hjemkundskab i 9 klasse - så det er jo en del år siden. I går galt den regl så bare ikke, jeg fandt ud af at de slet ikke var kogte. Så de fik lige en omgang mere. 

I hele portionen var der 892 kcal med en fordelling på 11% kulhydrat, 43% protein, 47% fedt. Umiddelbart meget fedt, men ægget og becellen trækker godt op. Og eftersom det så er forholdsvis det sunde fedt, så gør det ikke så meget. 

Jeg serverede kyllingekødbollerne sammen med den her lækre spidskålsalat

Inspirationen (aka opskriften) har jeg fundet hos Frk.Uldbjerg som roste den så meget, at jeg var nødt til at lave samme opskrift. Eneste forskel er, at jeg brugte skyr til min dressing og skippede sukkeret, som jeg bestemt ikke har godt af. 

Min variation af spidskål salaten
Spidskål (128 gram)
Dild (4 gram)
Citronsaft (6 gram)
Skyr (66 gram)
Mandler (20 gram)

Jeg valgte at lægge mandlerne i blød i vand som var krydret med chili, spidskommen, salt og peber, for at give dem lidt smag. Jeg tørristede dem så på panden, inden jeg dryssede dem ud over salaten. Jeg synes de gav et godt modspil til den lidt syrlige salat. 

Salaten er virkelig lækker, og så mætter den rigtig godt. Noget af det gode ved kål er, at udover de er fyldt med fibre, så koster de virkelig ikke meget i kalorieregnskabet. I hele den her salat var der 179 kcal, hvoraf de 106 kom fra mandlerne. Så når der serveres en så simpel, og lækker, salat til aftensmaden er der virkelig mæthedsgaranti samtidig med at man ikke skal være bange for at overskride kalorieregnskabet. Det er virkelig win-win.

 Aftensmaden kom således til at se sådan her ud

3 kommentarer:

 1. Hey, fedt du lavede den! Det var lækkert, ikke? God idé at riste mandlerne!

  Kh Natalie

  SvarSlet
 2. Ej hvor ser det lækkert ud :)

  http://so-this-season.blogspot.com/

  SvarSlet
 3. Natalie: Rigtig rigtig lækker. Jeg lavede den også til min madklub i går, og de kunne bestemt også godt lide den. Tror jeg kommer til at spise den ofte så længe spidskålen er god :D

  Michelle: Tak skal du have :D

  SvarSlet