torsdag den 8. september 2011

Mayonnaise

En af de ting jeg har kæmpet mest med efter at have fået diagnosen, PCOS, er fedtet. Jeg har nok altid været sådan rimelig fedt forskrækket og har i hverfald ikke spist mayonnaise og olie osv. til mine måltider. Nu er jeg jo så ved at lære at fedt ikke behøver at være farligt. Altså så længe man husker at spise det rigtige fedt. Faktisk er det ret vigtigt at mine måltider indeholder fedt, fordi det hjælper med til at stabilisere mit blodsukker efter måltidet. 

Jeg er dog stadig ikke stor fan af olie på salater osv., så jeg har manglet lidt fedt kilder. En dag gav Sophie mig så en opskrift på mayonnaise. Jeg har altid troet at det var ret svært at lave, men det er det så åbenbart slet ikke. Faktisk er det lettere simpelt, så længe man husker at æggeblommen og olien har samme temperatur for ellers skiller mayonnaisen. 

Til min portion har jeg brugt.
1 bæger pasteuriseret æggeblommer
Lidt salt og peber
Lidt sennep
Lidt eddike
2 dl. rapsolie

Æggeblommer, sennep, salt, peber og eddike piskes sammen til en skummende masse. Olien tilsættes så lidt efter lidt, i mens man pisker. Det er vigtigt at huske, at jo tykkere en mayonnaise du ønsker jo mere olie skal der i. Det skyldes æggenes evne til at emulgere mellem vand og fedtopløsligt. Hvis din mayonnaise bliver for tyk, så tilsæt lidt vand. 

Jeg har brugt mayonnaisen som eks. dip til aftensmad, som bindemasse i tunsalat. Jeg er blevet ret glad for den, især fordi det er en men og enkel måde at få mine fedtstoffer på.

3 kommentarer:

 1. Yay, tillykke med den nye blog!

  SvarSlet
 2. Jeg har også selv for nyligt opdaget hvor nemt det er at lave - øv at have døjet med gråstens mayo i årevis...

  SvarSlet
 3. Bailey: Tak søde :D

  Madazz: Ja, man føler sig godt noget snydt. Utrolig så stor en forskel der på det, jeg er i hverfald færdig med at købe mayo.

  SvarSlet