torsdag den 28. februar 2013

Sved på panden

Kender I det med at BikeFit instruktøren, efter opvarmningen, siger "Så er der sved på panden"?

Jeg synes i hvertfald mange af mine instruktører siger det og hver gang bliver jeg ret misundelig på de mennesker der sidder med sved på panden og armene. Jeg er nemlig ikke selv den store sveder, faktisk havde jeg gennemført to måneders spinning inden jeg fik den første sved dråbe på armen. Ja, jeg er så plat jeg kan huske det. Nu er jeg på 5 måneders spinning og jeg er så småt begyndt at dryppe et par enkelte dråber på gulvet, det er ret stort for mig. 

Første gang mit træningstøj var drivende vådt efter spinning var jeg også lidt stolt. Men derudover så synes jeg godt nok det er belastende ikke at svede. Jeg bliver tilgengæld meget rød i hovedet og min krop er meget meget varm, så et bad lige efter timen (det gælder alt træning) kan jeg godt glemme alt om. Det vil ikke hjælpe, med mindre jeg vil sidde i centret i ca. 1 time og dampe af. Derudover bliver mine hænder ekstrem fugtige, så nogengange har jeg faktisk problemer med at justere belastningen - burde nok snart slæbe et håndklæde med til træning.

Det mest frustrerende er faktisk mine tanker om "hvad mon de andre tænker". Jeg synes det er ret pinligt at komme ud efter to timers bike uden en svedperle på kroppen, det ser jo ud som jeg ikke laver noget. Men jeg ved jo jeg laver noget og jeg hver eneste gang giver den så meget jeg kan. Det er det jeg må huske på og så glemme de andre. Det er bare nemmere sagt end gjort. Jeg kan godt blive frustreret når jeg træner med andre og ved de er i ekstrem ringe form og alligevel ligger der en svedpøl under dem efter en times bike.

Men men men jeg tager den stigende svedmængde (vi snakker svedperler i ansigtet, på armene og benene) som et tegn på at jeg kommer i bedre og bedre form og at min krop bliver bedre til at komme af med varmen. Jeg er i hvertfald heller ikke nær så længe om at dampe af efter træning længere. Derudover er jeg også begyndt at svede når jeg er til styrketræning, det gjorde jeg heller ikke for et par måneder siden. Så det går da den rigtige vej.

Jeg bliver nok aldrig en af dem med en stor svedpøl under cyklen, men måske jeg en dag bliver en af dem som har lidt sved på panden efter opvarmningen. 

4 kommentarer:

 1. Haha, jeg er en af "de andre" og jeg er dødmisundelig på typer der ikke sveder ;)
  Jeg sveder efter opvarmningen og har et håndklæde med til at lægge over styret, så jeg kan holde fast uden mine hænder glider. Dog sveder jeg ikke så meget at der ligger en sø og det er jeg lidt glad for, det er lidt klamt synes jeg ;) Samtidig bliver jeg også ildrød i hovedet og kan heller ikke tage bad med det samme. Skal lige køle af først.
  The grass is always greener som man siger :)

  SvarSlet
 2. Haha så typisk. Vi vil altid have det de andre har :D Jeg døjer dog også mere og mere med at holde fast i styret, så jeg burde nok prøve med et håndklæde :D

  Uh ja, dem med søen hvor det løber væk i små floder. Det er klamt. Når folk er nødt til at tage mobben for at gøre rent efter sig, så er det næsten for meget.

  SvarSlet
 3. Jeg er en af megasvederne og jeg kan faktisk godt tage mig selv i at tænke at dem der ikke sveder bare ikke knokler nok ;-)
  Jeg sveder dog ikke så meget at mobben skal frem, men en lille sø kan jeg godt lave og mit tøj kan klart vrides efter timerne.

  Vær glad for du ik er svedertypen - det er jo ik kun til træning man sveder ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg tror dog de mennesker der sidder ved siden af mig, godt kan fornemme jeg faktisk laver noget. Jeg pruster og stønner i hvertfald højlydt, ret pinligt :D

  SvarSlet