tirsdag den 26. februar 2013

Kostdagbog #1

Morgenmad: Skyr blendet med frosne jordbær samt banan og kokos. 
Ret kraftigt inspireret af Fitspiration
Frokost: Stenalderbrød med fiskefrikadeller, remoulade og grønt

 Eftermiddagssnack: Gulerødder med dip

Aftensmad: Falafler med tzatziki og gulerødder

Jeg tænker at det måske kan være meget interessant at se hvad jeg egentlig spiser på en dag, så jeg vil begynde at lave kostdagbog engang i mellem. Ikke hver dag, for så spændende og forskelligt spiser jeg altså heller ikke.

Jeg har flere gange kæmpet for at spise flere gange om dagen og ikke mindst huske mine mellemmåltider. Men efter at jeg stille og roligt har ført mere og mere fedt ind i min kost, så oplever jeg ikke samme sult og kan læse mig frem til, at det ikke er nødvendigt at spise så mange gange. Så jeg spiser når jeg er sulten, nogengange bliver det fem måltider om dagen, mens jeg andre gange nøjes med tre. Jeg går dog aldrig rundt og er sulten for har lavet en aftale med mig selv om, at når jeg er sulten så spiser jeg. Jeg tror ikke vejen til at blive tynd er at være konstant sulten. Tværtimod.

Det er også en af grundene til at jeg ikke tæller kalorier, jeg har det bedre med at jeg er mæt og at min krop har det godt. Har ofte før talt kalorier og så får jeg nærmest dårlig samvittighed hvis jeg overskrider med 5 kcal. Så det her fungere bedre for mig og så længe jeg taber mig, så forsætter jeg på den måde.

4 kommentarer:

 1. Bruger du en bestemt opskrift på falaflerne eller er de købt? :-)

  SvarSlet
 2. Det ser lækkert ud, har du en opskrift på dippen?

  SvarSlet
 3. Christina: Jeg har brugt følgende opskrift:

  80 gram tørret kikærter (som jeg udbløder i et døgn)
  2 fed hvidløg
  Lidt bagepulver
  spidskommen
  stødt Koriander
  Paprika
  salt
  cayennepeber
  Tahin
  friske koriander
  frisk persille
  lime saft

  Jeg laver det altså lidt på gefühl med mængderne, men omkring 0,5 tsk af hver af krydderierne og ca en god håndfuld af de friske.

  Det hele blendes sammen (jeg kommer det i minihakkeren) indtil det har en fastmasse ala en fastfars. Så formes det til 10 små falafler og steges i olie.

  Simpelt.

  De bør jo næsten fristuresteges, men det vil jeg altså ikke. Derfor bliver de også lidt mere tørre end normalt men det kan fikses med noget mere væske.

  SvarSlet
 4. Stephanie:

  Det er min egen form for Holliday dip. Skyr rørt op med paprika, peber, løgpulver, hvidløgspulver, salt. Det er rigtig meget på gefühl og smager ikke helt som holliday dip, men de fleste dage kan jeg da få det til at smage fint :D

  SvarSlet