fredag den 2. marts 2012
Kofta med spinatsauce og raita
Endnu et pakistansk bidrag. Kofta med spinatsauce. Kofta er egentlig bare et fancy ord for en kødbolle.
Opskriften er følgende - og den er endnu engang fra Mit pakistanske køkken af Rushy Rashid.
Ingredienser
Kofta
1 kg hakket oksekød
1 tsk salt
1 strøget tsk. chilipulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. garam masala
1 lille knold revet ingefær
0,5 finthakket forårsløg
1 håndfulde friske koriander (som vi dog hoppede over)
0,5 dl havregryn
Spinatsauce
2 store løg i tern
2 fed presset hvidløg
2 store tomater i tern
1 dl yoghurt naturel
0,5 tsk salt
0,5 tsk chilipulver
1 tsk stødt koriander
0,25 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
1 kanelstang
5 dl vand
1 pose frossen hakket spinat
0,5 liter piskefløde (Vi brugte en cremefine - skal jo tænke på kalorierne)
Fremgangsmåde
1) Rør kødet sammen med de øvrige ingredienser og form farsen til små kødboller. Kom evt. et æg i hvis kødet er meget magert.
2) Steg løg og hvidløg gyldne i olie. Brug gerne en wok, der giver kødbollerne god plads - ligger de for tæt smuldre de let.
3) Tilsæt tomater, yoghurt, krydderierne og 2 dl. vand og lad det simre, til olien syner på overfladen.
4) Læg kødbollerne forsigtigt i saucen og lad dem simre med i ca. 20 min. Vend forsigtigt kødbollerne undervejs, så de steges igennem uden at gå i stykker.
5) Når kødbollerne virker faste, tilsættes yderligere 3 dl vand
6) Lad retten simre yderligere i 20 minutter under låg
7) Tilsæt spinaten, når kødbollerne er gennemstegte. Skru op for varmen og vend den optøede spinat forsigtigt i retten
8) Når alt vandet er fordampet, tilsættes fløden
9) Lad det koge op og derefter simre i fem minutter.
Vi spiste det sammen med bruneris og raita. Raita er naturel yougurt blandet op med revet (og drænet) agurk, samt evt. lidt friske koriander.
Selve grund saucen i retten er faktisk den samme curry som jeg lavede, men selve smagsoplevelsen er en helt anden. Især fordi kødbollerne har en meget kraftig smag af spidskommen, og tager retten i en anden retning end curryen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Bliver mere nysgerrig på den kogebog, må se om jeg kan lure den på biblioteket i første omgang.
SvarSletFor også denne opskrift lyder spændende.