I går da jeg havde bogklubben på besøg, skulle de selvfølgelig have aftensmad. Jeg syntes ikke de skulle snydes for en lille tur i det pakistanske køkken - det er ligesom et fantastisk sted. Jeg var dog lidt i tvivl om hvad jeg faktisk ville lave til dem, og eftersom vi også skulle have kage syntes jeg ikke ligefrem vi skulle have en alt for tung ret. Derfor faldt valget bla. på den her varme kikærtesalat.
Selvfølgelig er opskriften fra Mit pakistanske køkken af Rushy Rashid
Ingredienser
2 dåser kikærter
2 store rødløg (Jeg brugte bare alm. løg)
4 spsk olie
1 tsk salt
0,5 tsk chilipulver
1 tsk Chaat masala (her brugte jeg bare lidt ekstra lime - selvfølgelig efter anbefaling fra Rushy)
1 tsk Garam Masala
1 tsk stødt spidskommen
2 lime (jeg brugte 2,5)
1 grøn chili
Fremgangsmåde
1. Løgene steges blanke i olien
2. Tilsæt krydderierne og lad dem stege i 1 minuts tid
3. Limekødet hakkes og tilsættes
4. Vend kikærterne i og sluk for varmen
5. Chlien vendes i lige inden servering.
Sammen med den grønne chili valgte jeg at tilsætte en grøn peberfrugt. Jeg havde en ide om at det ville give en god effekt sammen med de brune kikærter - og det syntes jeg faktisk jeg havde ret i.
Hele salaten var rigtig lækker, og jeg kunne sagtens finde på at servere den igen en anden gang. I går serverede jeg den sammen med kebab, salat og raita. En skøn tallerken - og helt uden hurtige kulhydrater. Det er sjældent det sker, så det er med at huske det når jeg faktisk er så dygtig.
Orv... endnu en måde at anvende kikærter på, som ikke er hummus.
SvarSletHar virkelig ikke kunne finde ud af, hvordan de skal bruges, andet end i en curry og så hummus.
Not much (dog har jeg en kikærtemussaka på årets liste)
det ser virkelig godt ud, må prøves snart :-)
SvarSletMitsunde.blogspot.com
Sacha: Meget smart måde. Den kikærtemusakke lyder ellers spændende, vil glæde mig til at du får den lavet så jeg kan læse anmeldelsen.
SvarSletS: Tak. Den kan virkelig også anbefales :D
Jeg skal nok give lyd (det ene eller det andet sted), når jeg har lavet det.
SvarSlet