onsdag den 14. marts 2012

Cuisine: Pakistan
Pakistan var jo første land på vores Cuisine rundtur. Et land jeg personligt havde glædet mig til, da jeg havde en forrestilling om at det ville være lækker og krydret og rigtig spændende. Jeg fik ret. Vi er virkelig blevet udfordret på vores smagsnuancer og har lært noget; der findes andre krydderier end hvidløg. Noget der kan ses i køkkenet, vores hvidløgsbunke forsvinder ikke med samme hastighed som den gjorde før.

Jeg har dog også fundet ud at at pakistansk mad er meget fed mad, og nok ikke videre godt hvis man er på slankekur. Det skyldes nok også at der spises så mange ris, men så er det jo godt vi har alternativer ala blomkålsris og ikke mindst bruneris. Så det er da bestemt gået, men jeg er glad for at vi ikke skal lave af det i længere tid. 

Der skal dog ikke være tvivl om, at jeg vender tilbage til det pakistanske køkken og ikke mindst det jeg har lært. Kan sagtens forrestille mig, at flere veninder i fremtiden vil blive præsenteret for forskellige pakistanske retter og der er nok en mulighed for, at der flytter en pakistansk kogebog ind. Jeg ved dog ikke om det skal være Mit pakistanske køkken - som jo ellers har været vores lille håndbog. Mit problem med den, er lidt at retterne har danske navne. Det er måske lidt latterligt, men jeg vil egentlig gerne vide hvad de origanale navne er. Så er det også nemmere at fortælle en pakistaner hvad man faktisk har lavet. 

Nu er Pakistan så slut og vi er hastet videre. Næste emne vi trak op af boksen blev Peru. Et land jeg selv havde skrevet, men ikke googlet. Lad mig sige det mildt, det er lidt mere problematisk end Pakistan. Men vi skal jo også gerne udfordres. Jeg er igang med at finde ud af hvad mine to retter skal være, det tager tid. Men jeg har allerede besluttet at det ikke skal være stegt marsvin - som ellers er en favorit i landet.

2 kommentarer:

  1. Her lidt hjælp på vejen til Peru :) http://perufood.blogspot.com/ God fornøjelse

    SvarSlet
  2. Tak skal du have. Så har jeg noget at kigge på inden jeg skal lave mad på fredag :D

    SvarSlet