mandag den 3. oktober 2011

ÆrtepuréÆrtepure; så simpelt, men samtidig så fantastisk. Det er bare ærter, hvidløg, salt og peber som jeg blender. Hvis jeg ikke var så stor fan af hvidløg kunne jeg forestille mig at chili og spidskomen også kunne være to ret interessante varianter. Jeg overvejer i hverfald at give spidskommen et forsøg - det kan jo være det bliver bedre end med hvidløg. Selvom jeg tvivler på det.

Man kan sikkert sagtens tilsætte noget creme fraish eller olie for at gøre ærtepureen mere cremet. Men jeg kan sagtens nøjes med de mindre kalorier som en udeblivelse medfører. 

Jeg er fan af retten fordi det er så nemt at få en masse grønt på tallerkenen, det pynter godt og så smager det som sagt godt. I dag serverede jeg det sammen med knoldselleri og laks. Det bliver nok ikke sidste gang.

8 kommentarer:

 1. det lyder spændene, kunne godt være jg skulle prøve det. jeg tror nu nok jeg lige ville tilsætte lidt olie, bare for den cremet konsistens.
  god mandag :)

  SvarSlet
 2. Hej Kathrine

  Ih, hvor er jeg glad for, at Lise fra det skal smage af noget lige linkede til dig i dag eller i går!
  Jeg har ikke fået konstateret PCOS, men jeg har en del af symptomerne, og siden min kæreste og jeg gerne vil have et barn, har jeg besluttet at spise efter KISS-principperne. og jeg har gået længe og tænkt, at det kunne være fedt med en blog, hvor man kunne få noget inspiration. (Og se at det ikke er umuligt, at gøre det!) :) Så mange tak fordi du valgte at gøre det! Jeg synes dine opskrifter ser rigtig lækre ud! :)

  Mange hilsner fra Karen

  SvarSlet
 3. Det er nemlig superlækkert! Jeg laver ofte noget lignende - bare med gulerødder til i stedet for selleri (da jeg ikke bryder mig om selleri) og sesam på laksen. Mums!
  Se evt. her, hvis du har lyst: http://www.hjemmehosxenia.dk/2011/08/sesamlaks-med-bagte-gulerodder-og-aertemos.html

  Xenia

  SvarSlet
 4. Koger du ærterne først eller tør du dem bare op? :)

  SvarSlet
 5. Lækker opskrift, den må jeg prøve.

  /Chau

  SvarSlet
 6. Har i en længere periode overvejet at lave noget lignende - puré eller ærtesauce :)
  Kunne være jeg skulle prøve denne version

  http://itsmypassions.blogspot.com

  SvarSlet
 7. Min verden: Olien kunne bestemt også gøre underværker, og servere jeg det en dag sammen med eks. kylling, så ville der også komme lidt olie i.

  Karen: Er rigtig glad for, at du kan bruge bloggen til noget. Det er netop derfor jeg har startet den, så det varmer virkelig at nogen får noget ud af det. Jeg håber du opnår dit store ønske ved at spise efter KISS principperne.

  Xenia: Uh sesam på laks lyder egentlig ret godt, det må jeg prøve. Jeg er ikke så vild med ovnbagte gulerødder, så hellere selleri. Som jeg synes smager virkelig godt :D

  SvarSlet
 8. Anonym: Nej, det gør jeg ikke. Eller jeg tager dem ud af fryseren og overhælder dem med kogende vand. Så de lige tør, men ellers gør jeg ikke noget ved dem. Jeg servere alligevel pureen kold, så synes ikke det vil gavne at koge dem. Men det kunne måske også være en god ide med at servere pureen varm.

  Chau: Tak - og dejligt jeg kan inspirerer :D

  Julie: Det synes jeg bestemt du skal. Det smager godt og er jo så simpelt at lave.

  SvarSlet