onsdag den 5. oktober 2011

Jordskokker
Da jeg begyndte at undersøge hvad jeg egentlig måtte spise, fandt jeg ret hurtigt ud af at den eneste rodfrugt som faktisk er tilladt er jordskokken. Jeg må indrømme, at jeg ikke ligefrem blev glad. Jeg er ikke stor fan af jordskokker og mindes stadig med gru engang jeg fik serveret jordskokkesuppe. Men altså, nu hvor jeg kun må spise dem, så måtte jeg jo give dem endnu et forsøg. Sådan er det.

Jeg må indrømme, at jeg blev gjort en smule til skamme. De smagte sådan set udemærket, men ikke af så meget. Jeg krydrede dem så også kun med olie, salt og peber. En anden gang skal de nok lige have noget mere smag - og så kan de sikkert godt blive nogle gode ovn pomfritter. Håber jeg. Ellers tror jeg det bliver endnu svære at komme vinteren igennem uden at spise så mange andre rodfrugter. Jeg ved dog godt, at jeg kommer til at spise andre. Jeg lavede jo også knoldselleripomfritter en dag - og på sådanne dage så spiser jeg bare ikke så mange. Derudover lytter jeg til min krop, og den er ret god til at fortælle mig hvornår jeg spiser noget jeg ikke bør.

6 kommentarer:

 1. Ihh, jeg synes din blog er så fin :) og dine opskrifter giver mig mod på at prøve noget anderledes 'normalt'

  Jeg tror, ikke selv jeg har PCO, men synes virkelig det er interressant at læse om - både personlig, men også fordi jeg læser medicin..

  /M

  SvarSlet
 2. Jeg er personligt vild med jordskokker, men hold da op hvor er de trælse at klargøre.

  Nu siger du eneste rodfrugt, vil det sige at gulerødder er off-limit i forhold til PCO?

  SvarSlet
 3. Hej,

  Jeg tænkte præcis, som Sacha, må du undvære gulerødder? (Dem ville jeg nemlig ikke kunne leve uden - de står altid snack-klar i mit køleskab...)

  - frk. sveske

  SvarSlet
 4. M: Mange tak. Det betyder virkelig meget, at folk kan finde lidt inspiration. Ligegyldigt om de har PCO(S) eller bare vil spise lidt anderledes. Så tak for rosen.

  Sacha & Frk. sveske: Jeg må gerne spise rå gulerødder, bare ikke varmebehandlet gulerødder. Må dog også indrømme, at det er noget af det sværeste. Jeg har altid brugt rigtig mange gulerødder både i boller og kødsovs. Og nu skal jeg så bare stoppe med det.

  SvarSlet
 5. Jeg kan godt følge dig. Jordskokker er min absolut hade rodfrugt :S

  SvarSlet
 6. Kathrine, hvis du sørger for først at spise bollerne, når de er kølet ned, så må du gerne bruge gulerod. Kulhydraterne i guleroden "pakker sig sammen" igen, når den bliver kold :)
  Ikke helt i samme grad som en rå men tæt nok på, ift. hvor lidt gulerod der bruges i en bageopskrift.

  Knus Sophie

  SvarSlet