mandag den 2. september 2013

Ketose....

I følge "Kom i gang med LCHF på 14 dage" bogen burde jeg på nuværende tidspunkt befinde mig i ketose. I hvertfald hvis jeg har holdt mig til bogens madplan og det har jeg næsten - jeg har spist 15 gram 85% chokolade og noget skyr som ikke stod nævnt i bogen. Men ellers har jeg levet af hans opskrifter...

Det har for at sige det mildt "Været et helved"! Jeg har haft ondt i hovedet siden i onsdags (og har det stadig), jeg er træt, har overhovedet ingen energi, mine ben går i kramper konstant, min krop er total overophedet, min søvn er rimelig dårlig, jeg har jern smag i munden, har kvalme og en lille smule madlede. Åh hvor jeg hygger! Men jeg håber det snart vender, jeg har bare aldrig oplevet det har været så slemt før. Måske er det fordi jeg alligevel plejer at spise nogle flere grøntsager end jeg gør i de her dage, hvor jeg spiser fedt med ekstra fedt! 

Tilgengæld ser det meget positivt ud på vægten og min mave har det også bedre, den er ikke nær så oppustet. Og så er jeg da for det meste mæt!

Men i anledningen af at jeg burde være i Ketose og derfor lige nu sidde og forbrænde alt fedtet på min mave, overarme og inderlår (i hvertfald i en drømmeverden), så har jeg givet mig selv en lille gave.

Så nu er jeg klar til at finde lidt ekstra inspiration til måltiderne, jeg har jo kun lidt over en uge tilbage på min madplan. Og så skal jeg jo gerne forsætte de gode takter - derudover virker det som om alle rigtige LCHFér har bogen og jeg kan da ikke være udenfor....

Jeg købte faktisk to ting mere i går. To trøjer i Str S. Jeg er ikke naiv og ved godt de nok er lidt store i størrelsen, men altså jeg sidder stadig her i min str S trøje - det er da fedt!

2 kommentarer:

  1. Sejt at du bliver ved - det lyder ikke så spændende med "bivirkningerne". Selv spiser jeg meget mere liberalt LCHF så jeg har ingen personlige erfaringer, men jeg ved at Kostdoktorn anbefaler at man sørger for at indtage godt med salt for at mindske overgangsbesværet. Ifølge ham udskiller man meget ekstra væske når man kommer i ketose, og det øger risikoen for at de nødvendige salte bliver skyllet ud af kroppen, hvilket netop giver hovedpine, træthed og kvalme.
    Han anbefaler at man opløser en halv tsk salt i et glas vand og drikker det, og ser om det ikke hjælper. Måske det er værd at prøve?

    Du kan f.eks. læse mere her: http://www.kostdoktorn.se/bor-du-ata-mindre-salt-eller-mer

    SvarSlet
  2. Tak for din besked. Jeg har også læst det med saltet, så jeg tilsætter næsten salt til alt min mad :D Selv ting jeg før ikke ville tilsætte det til, i dag er bivirkningerne eller ikke så meget andet end lidt hovedpine. Tror dog primært det er fordi jeg har fået for lidt vand.

    SvarSlet