torsdag den 26. september 2013

Update "Kom i gang med LCHF på 14 dage".

Jeg klarede ikke 14 dage med den bog. Jeg fik spat efter en uge. Jeg kan simpelthen ikke spise så store mængder fedt uden også at få nogle grøntsager.

Jeg vidste det egentlig godt da jeg startede på bogen, men jeg besluttede at give det en fair chance. Så dag efter dag spiste jeg fedt og kød samt minimalt af grøntsager. Efter en uge fik jeg kvalme og bare tanken om at skulle indtage mere af det føde fik mig ned med nakken. Så efter at have fejret jeg var kommet i ketose, så gik jeg sikkert ud af den igen. Jeg spiste nemlig flere og flere grøntsager. 

Jeg kan faktisk rigtig godt lide grøntsager og jeg synes det er et skråplan hvis jeg kun spiser fedt. En af de ting jeg gerne vil er at være sund, jeg vil gerne spise varieret og det indebære altså at jeg får nogle grøntsager. Derfor spiser jeg også rodfrugter om vinteren, ellers bliver det altså for kedeligt. Ja, jeg kan godt lide blomkål, men ikke hver eneste dag.

Jeg fik dog lært lidt om at min krop nok godt kan fungere på så meget fedt. Men hvis jeg virkelig skulle have testet det, så skulle jeg have forsat i 14 dage med bogen. Nu kom jeg jo kun igennem hovedpine osv., og så gav jeg op. 

Jeg spiste dog LCHF i de 14 dage, men så tog jeg i sommerhus med veninderne. En weekend med kage, chips, slik, alkohol, brød osv. i store baner. Jeg havde ellers en plan om, at jeg ikke skulle spise det - men så kom nederlaget over Team Rynkeby og det hele var pludselig ikke så nemt.

Det er for nemt at falde tilbage i de gamle vaner. Det kræver meget af mig at holde mig fra det sukker. Jeg er heller ikke helt kommet ud af det den heromgang. Men det SKAL jeg! Jeg gider faktisk ikke være sukkerafhængig mere.

Men altså det handler vel ikke om det antal gange man kommer op på hesten igen, men at man kommer derop....

3 kommentarer:

 1. LCHF uden grøntsager lyder da også helt forkert og som en misforståelse. I min verden får man i hvert fald masser ; )

  SvarSlet
 2. Hej Kathrine,

  Jeg har selv købt bogen og jeg forstår den slet slet ikke som om man ik må spise grøntsager. Tværtimod er de jo med til hvert måltid.
  Hans opskrifter er aftensmad, hvor man så laver en portion stor nok til at man har det igen til frokost dagen efter.
  Bogen giver gode råd/fif til en menu for de 14 dage. Dog er morgenmaden ikke det han beskæftigere sig mest med udover han skriver "æg..." så må man selvom man spiser dem kogtel, scrambled, spejlæg eller på en helt anden facon.

  Jeg er et madøre, så jeg har synes det har været skønt at skulle lave flødesovs. MUMS... filibapa siger jeg bare :)
  Den ene dag havde jeg den græske salat med til frokost (desværre ingen hakkedrenge for kæresten og jeg havde spist dem aftenen forinden. Jeg havde ik lavet ekstra ... ) og jeg frygtede om jeg kunne holde mig mæt hele dagen.
  Faktisk så havde jeg overraskende meget overskud hele dagen.
  Morgnen havde været en omgang græsk yogurth med friske bær og en smule sirup på. (jeg har en uden kalorier.. den skal jo stadig spises.. )
  Det og den græske salat med masser af feta og oliven holdt mig kørende indtil eftermiddag hvor jeg blev slik sulten og spiste i stedet et pænt stykke brie.
  Dermed var jeg home safe indtil aftensmaden.

  Det er jo ypper forskelligt om hvordan man fungere på forskellige madplaner. Nogle kan jeg slet slet ik for bare tanken om at jeg ikk må gør at jeg føler jeg ik kan leve uden.
  Men pt ikke LCHF.
  Jeg har dog heller ik valgt at køre den max striks. ... Endnu...
  Heldigvis stoppede jeg med pasta, ris, kartofler og brød i sommers og det var mest der at det var en omvæltning for mig.
  Spiste du disse ting inden du tog den første uge?
  Bare nysgerrig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Miranda,

   jeg ved ikke om jeg misforstår dig eller du misforstår mig?

   Men mit indlæg handler ikke om at jeg ikke kan lide LCHF, jeg har spist efter de principper i ca. to år. Så jeg var nok faldet fra for længst hvis det var tilfældet :p

   Det handler om at jeg ikke har lyst til at leve så strigent og ketose agtigt som bogen synes man skal. For mig er det ikke nok at spise 1/4 liter fløde, 200 gram fisk og så 4 asparges. Men sådan er vi jo så forskellige. Jeg spiser efter at halvdellen af min tallerken er grønt, en fjerde del kød og en fjerde del fedt. Det fungere udemærket for mig. Jeg synes nemlig det er en skam, når "kulhydratforskrækkelse" også gør folk bange for grøntsager. Så kan det godt være jeg ikke er i ketose, men jeg lever sundt, taber mig og min krop har det godt. Det havde den ikke efter en uge på den bog, så derfor sagde jeg stop til bogen ikke til LCHF livsstilen.

   Slet