lørdag den 4. maj 2013

Træningsdrøm: Pull up

Min helt store træningsdrøm er at kunne lave en pull up. For mig er det bare den ultimative styrke prøvelse, at skulle løfte mig selv. Pt kan jeg hænge i baren og bukke/strække mine ben. Det lyder måske ikke af meget, men da jeg startede for ca. 7 måneder siden kunne jeg ikke engang hænge i baren - så der sker da fremskridt.

Jeg ville gerne nå at lave den så længe jeg er i 20èrne, men der er kun fem måneder tilbage og jeg tror faktisk ikke det er helt muligt. Ikke nok med, at jeg skal kunne løfte nogle flere kg end nu, men så burde jeg nok også tabe mig de sidste 10-12 kg inden. Det virker bare ikke helt realistisk. 

Men jeg vil dog alligevel forsøge. 

Det første jeg har undersøgt er hvad en pull up egentlig er. Der er ret stor uenighed om håndfladerne er vendt mod en selv eller væk fra en. Synes dog de fleste steder siger at håndflader væk = pull up og håndflader mod = chin up. Så det er altså den jeg går efter.

Dernæst har jeg undersøgt hvordan jeg bedst kan træne min krop op til en pull up. Det er ikke det jeg har fundet mest om på netttet, men umiddelbart skal jeg have nogle stærkere arme og skuldre. Hvilket nok er meget rigtigt, for her er jeg ekstrem svag. Jeg har fundet ud af at en god øvelse er at lave pull downs. Så den har jeg nu besluttet jeg skal til at lave når jeg træner, det betyder at jeg lige må gå ind til maskinerne og lave den her enkelte øvelse når jeg er til hold - og når jeg egen træner selvfølgelig bruge den.

Derudover er min plan, at jeg skal begynde at komme mere i centret med de ordentlige forhold til at øve pull ups. I centret på Nordre Fasanvej har de nemlig racks med ringe og elastikker så jeg på den måde kan øve mere i at løfte min egen kropsvægt.

Endvidere må jeg til at bænkpresse noget tungere og ikke mindst tage nogle flere armbøjninger, hvilket er min ultimative hade øvelse. Hvis jeg har nu har en læser som har trænet op til en pull up, så modtager jeg altså gerne træningsråd. Det kan jo være der findes den ultimative øvelse.

Vi har trænet pull ups til CrossTraining og der trænede vi med ringe - så jeg skal ud at træne med ringe rimelig ofte. Desværre er jeg pt. tvunget til at holde pause fra CrossTraining, min krop kan simpelthen ikke holde til det. Jeg har hverken haft ondt i håndled eller hofte siden jeg stoppede, så nu tager jeg nogle flere BodyFit timer. 

5 kommentarer:

 1. Jeg vil også SÅ gerne kunne gøre det! Men ikke, hvordan jeg nogensinde skal kunne.
  Så jeg følger spændende med! Jeg har lidt svært ved at styrketræne selv, men i Fitness World Frederiksberg Svømmehal er der nogle gange ikke så mange mennesker, så det udnytter jeg og må prøve at træne mig op til pull up.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved heller ikke om jeg nogensinde kan, men vi kan slet ikke hvis vi ikke prøver :D Lyder godt med frb. svømmehal, bor ikke så langt derfra, så det kunne jeg jo prøve. Synes altid der er så fyldt i Forum. Men håber Nrd Fasanvej er rimelig tomt kl 8 en søndag morgen :D

   Slet
 2. Jeg lærte at tage en chin up i løbet af 3 ugers pull up-program. Prøv at lede på nettet. Det er også en god idé at investere i en pull up bar, der kan hænge i en dørkarm. Så har man ingen undskyldning for ikke at øve sig :-p

  Jeg kunne ikke tage hverken pull up eller chin up, da jeg startede, men så lavede jeg negativer (hop op og sænk dig LANGSOMT) eller med støtte (hvor mine ben støttede let på en stol).

  Chin up er for de fleste kvinder lidt nemmere end pull ups (hvor man bruger lidt de samme muskler som i en push up..) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for det brugbare svar. Jeg må tjekke sådan et program ud, synes bare ikke der er kommet noget frem i alle mine søgninger. Men jeg prøver igen. Det lyder i hvertfald fantastisk med bare tre uger, men jeg tvivler på jeg kan det samme.

   En chin up vil også være en udemærket start, tror bare jeg har en ide om at en pull up er den ultimative. Men hvor mange kan overhovedet se om jeg laver det ene eller andet. Haha.

   Slet
  2. http://50pullups.com/

   http://shop.getbig.dk/chin-up-bar-doerkarm

   Så er du helt klar til den store pull up-challenge :-)

   Slet