onsdag den 1. maj 2013

Maj udfordring: ALLE søde sager er tilladt...


...NÅR bare jeg spiser det i selskab med andre.

Det lyder måske lidt mærkeligt, altså at jeg ligefrem vil opmuntre mig selv til at spise søde sager. Men faktisk er det nok den mest skræmmende udfordring jeg kan give mig selv. Jeg kan som udgangspunkt sagtens holde mig fra de søde sager, faktisk er det næsten nemmest når jeg er sammen med andre. Jeg er nemlig ikke så glad for at spise sammen med andre, hvor imod jeg sagtens kan kværne en plade chokolade når jeg er alene. 

Det er vist et ret stor tegn på, at jeg lider af et misbrug.

Så jeg har tænkt lidt over det. Jeg vil gerne ud af mit misbrug. Jeg vil gerne være "normal". Jeg vil gerne kunne sidde på en cafe og spise kage i selskab med veninderne, uden at jeg skal tage mig sammen og ikke føle det er pinligt jeg spiser det. Det er jo mere pinligt, at jeg takker nej til kage og så smutter forbi kiosken på vej hjem. Det er ikke sundt at have et hemmeligt overforbrug, det skader mere end det gavner.

Det her tidspunkt hvor jeg alligevel holder "pause" fra vægttabet er optimal til at arbejde med min overspisning. Det er jo min overspisning som i sidste ende kan betyde, at jeg tager på igen. Det er ikke min morgenmad, frokost og aftensmad der er mine problemer. Det er alle de ekstra kalorier jeg indtager, altså dem jeg indtager alene bag en låst dør.

Så hvis jeg vil have kage, slik og is i maj måned. Så må jeg lave nogle aftaler og komme ud i selskab med andre. Jeg er så heldig, at jeg faktisk har en lille ferie planlagt - så mon ikke jeg får et stykke kage eller to på den. 

Min plan er, at jeg fotografere alle de søde sager jeg spiser og notere ned hvem jeg spiste dem med - og ikke mindst i hvilken anledning. Så kan jeg sidst på måneden også vurdere hvordan det er gået og I kan få det at se.

Håber min udfordring lykkes, men altså det skal den jo. 

Kagen på billedet er forresten en lækker lækker oreo cheesecake. Den er fra Bertels kager, som jeg i selskab med en veninde besøgte i mandags. Hvis man nu kan lide cheesecake, så kan jeg bestemt anbefale stedet....

4 kommentarer:

 1. Jeg kan virkelig godt genkende det du skriver. Ikke den del med hvordan det er at spise usundt sammen med andre, men det med, at det egentlige problem ligger i det jeg spiser når jeg er alene og faktisk også grundene til at jeg spiser som jeg gør, når jeg er alene. Jeg tror virkelig det her er en god og lærerig udfordring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror også den er meget god. Det er jo ret vigtigt at huske på at der er en grund til man spiser med følelserne og prøve at ændre på det. Jeg tror i hvertfald jeg nogenlunde har overskuddet til at prøve det nu, så jeg må hellere benytte mig af det.

   Slet
 2. Dét der er en fucking sej udfordring! Enjoy ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak :D

   Det er dog allerede lidt svært *ups*

   Slet